Rablerier

Ufiltrerede udgydelser fra en gal mands hjerne.

Hemmelighedsfulde Skype 25. november 2006

I forbindelse med mit arbejde havde jeg behov for at finde ud af hvilke kommandolinje-parametre, der er tilgængelig i Skype, men det er tilsyneladende ikke ligetil at få fat i en udtømmende liste. Derfor har jeg nu lavet min egen liste over Skype kommandolinje-parametre (på engelsk).

Skype er forøvrigt notorisk for manglende åbenhed - så meget at det grænser til det paranoide. Hvis I ikke tror mig, så bør I tjekke dette dokument om Skypes indre opbygning - det er heftige sager!

Junglens helte? 25. november 2006

DR1 kan man hver fredag kl. 19.00 se "Disney sjov" (burde der for øvrigt ikke være en bindestreg der?) - og jeg er som regel fast tilskuer (OK, kald mig bare barnlig). For tiden sender de "Luftens Helte" med et par gammelkendte figurer: Baloo, Louie og Shere Khan fra Junglebogen. Og så er det jo jeg tænker: Skal det rent faktisk forestille at være de SAMME figurer?

Jeg forestiller mig at Baloo & Co. efter deres eventyr i Junglebogen er blevet for påvirkede af deres kontakt med mennesker og derfor har overtaget mange af vores vaner. Derefter har de - frivilligt eller ufrivilligt - fundet en vej til en anden verden, hvor de har kunne opbygge deres eget samfund, fx gennem et af de mange mystiske temple i den indiske jungle? (Eller er det mon Abernes Planet om igen?)

Jeg tror at Baloo og Louie har en aftale om ikke at omtale deres tidligere liv i junglen - måske af flovhed over "the Mowgli incident".

Der er dog ting, der peger på at der er tale om en anden Baloo: denne Baloo har fx fingre i stedet for kløer. Han lader også til at have haft forfædre i "Luftens Helte"-verdenen. Måske er det Baloo fra en parallel verden - en verden uden mennesker. Eller også er det bare Disney-koncernen, der genbruger vores yndlingsfigurer - det er jo egentlig set før.

(Jeg er formentlig den eneste i verden, hvis gale hjerne overhovedet finder på at tænke nærmere over på den slags, eller... måske siger det bare noget om vores allesammens indbyggede tendens til at søge efter sammenhænge overalt).